Privacyverklaring en cookiebeleid

Wie zijn wij

“Ensouled Mind Online Academy” is een zelfgehoste WordPress weblog en een project onder dezelfde naam. Het is het geestelijk kind van Kyra S. Vanvoorden-Schütz en Jessie Pittoors (Munira) – hierna respectievelijk vernoemd als KS V-S en JP-. KS V-S en JP zijn verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens

De website van KS V-S en JP waar deze privacyverklaring van toepassing is, is: https://ensouledmind.eu/

KS V-S en JP kunnen gecontacteerd worden via het algemene contactformulier van deze blog.

Privacyverklaring

Reden van deze privacyverklaring

Op 25 mei 2018 ging de nieuwe AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) wetgeving van kracht. Aangezien bezoekers reacties kunnen achterlaten en KS V-S en JP via een contactformulier kunnen contacteren, alsook dat op deze blog plugins staan om de beste ervaring te bieden aan de bezoeker en deze plugins gebruik maken van gegevensverzameling en -verwerking, moeten we op deze blog een privacyverklaring zetten.

Deze privacyverklaring is grotendeels automatisch gegenereerd via de gratis privacyverklaring generator van veiliginternetten.nl. Deze automatisch gegenereerde tekst hebben we aangepast waar nodig, mede dankzij voorbeelden op andere websites.

Welke persoonlijke data we verzamelen en waarom we dat doen

Persoonsgegevens die wij verwerken

  • IP-adres
  • Gegevens over je activiteiten op deze website
  • (Schuil)naam (als je een reactie schrijft en verstuurt, een e-mail naar me stuurt of je mijn e-boeken aanvraagt via de formulieren en pop-ups van Hubspot of koopt via de winkel)
  • E-mailadres (wanneer je een reactie schrijft en verstuurt, als je een e-mail naar me stuurt, als je via WordPress op de hoogte wilt blijven van nieuwe berichten, als je je e-mailadres ingeeft om via WordPress mails te krijgen wanneer ik nieuwe blogs schrijf, wanneer je mijn e-boeken aanvraagt via de formulieren of pop-ups van Hubspot).
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt in correspondentie of telefonisch

Persoonsgegevens verzameld door derden

Deze website maakt gebruik van verschillende plugins, die mogelijks ook persoonsgegevens verzamelen. Hieronder is de lijst van de plugins die op deze website staan en mogelijks persoonsgegevens verzamelen:

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Gegevens van personen jonger dan 16 jaar: Deze blog en de diensten van JP hebben niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je ervan overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via ons algemeen contactformulier, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

  • Wanneer je deze blog bezoekt en/of op een link op deze blog klikt, verzamelt WordPress de volgende gegevens: IP-adres en gegevens over je activiteiten op deze website.

Deze gegevens worden gebruikt om de statistieken van deze blog te kunnen opstellen. Zo wordt er bijgehouden welke website een bezoeker bij deze blog heeft gebracht, welke zoektermen gebruikt zijn om naar deze blog te komen, alsook de datum, de tijd en de opgevraagde pagina of het opgevraagde bericht. Daarnaast houdt het WordPress-systeem ook bij of een IP-adres meerdere pagina’s heeft bekeken en hoeveel keer, of een IP-adres op een link heeft geklikt en vanuit welk land het IP-adres afkomstig is. Geen enkele van deze gegevens worden aan elkaar gekoppeld en kunnen niet herleid worden naar een specifiek persoon. Dit gebeurt dus volledig anoniem.

KS V-S en JP hebben geen inzage in de data die wordt verzameld, wel in de statistieken. De IP-adressen zijn onzichtbaar voor KS V-S en JP, dus uit de statistieken die ze kunnen inkijken kan dus ook niet worden herleid welke persoon achter welk IP-adres zit, noch welk IP-adres welke pagina(‘s) heeft bekeken, noch welk IP-adres vanuit welk land de blog bezocht, noch welk IP-adres vanuit welk platform op deze blog is gekomen, noch welk IP-adres welke zoekopdracht heeft gedaan, noch welk IP-adres op welke link(s) heeft geklikt. KS V-S en JP kunnen alleen zien welke pagina’s bezocht worden, hoeveel keer dit gebeurt, welke zoekopdrachten werden gebruikt, vanuit welk platform(en) bezoekers op deze blog komen, uit welke landen bezoekers komen en welke links werden aangeklikt. Geen enkele van deze gegevens worden aan elkaar gekoppeld en kunnen niet herleid worden naar een specifiek persoon.

  • Wanneer je een reactie plaatst op een pagina of blogbericht van deze blog, verzamelt WordPress de volgende gegevens: je (schuil)naam, je e-mailadres, IP-adres en de browser user agent om spam te bestrijden. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie. Je (schuil)naam is zichtbaar voor iedereen op desbetreffende webpagina. Het e-mailadres en IP-adres worden niet getoond. WordPress controleert je IP-adres om te zien of het om een spambot gaat of niet. KS V-S en JP kunnen deze informatie in de back-office raadplegen om een menselijke controle uit te voeren. Bezoekerscommentaren kunnen worden gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectieservice.
  • Wanneer je je abonneert via e-mail op deze blog, verzamelt WordPress je e-mailadres zodat het je een mail kan sturen zodra er een nieuw blogbericht of nieuwe reactie is. KS V-S en JP kunnen zien welke e-mailadressen deze site volgen, maar sturen zelf geen e-mails naar deze adressen, noch gebruiken ze deze om in een funnel te steken voor persoonlijke (e-mail)marketing. Ze houden zelf niet van spam en hebben ook beters te doen dan mensen te spammen.
  • Wanneer je kiest om deze blog te gaan volgen met je WordPressprofiel, deel je je WordPressprofiel ook met KS V-S en JP. KS V-S en JP gebruiken zelf niets van deze informatie, behalve dan misschien een ‘like’ of ‘volg’ terug.
  • Wanneer je KS V-S en JP fysieke en/ of digitale producten en/of services aanvraagt en/of aanschaft, geef je hiervoor je (schuil)naam en e-mailadres door via de daarvoor voorziene formulieren, zoals de formulieren en pop-ups van Hubspot (zie hun privacy policy). Deze gegevens worden alleen gebruikt om je één enkele mail te sturen met de vraag voor feedback over het het product en/of service en om je in te lichten over andere gelijkaardige producten / services die je zouden kunnen interesseren. Ze zullen nooit voor andere doeleinden gebruikt worden en zullen ook nooit doorverkocht of doorgegeven worden aan derden.
  • Wanneer je een account aanmaakt op deze site, om toegang te krijgen tot de community, het ledengedeelte en de online cursussen, workshops, lezingen, … moet je een (schuil)naam en e-mailadres ingeven en een wachtwoord aanmaken zodat je kan inloggen. KS V-S en JP kunnen je (schuil)naam en e-mailadres zien in de back-end, maar niet je wachtwoord. Wij kunnen je dus niet helpen bij het recupereren van je wachtwoord. Wanneer je deze verloren en vergeten bent, zul je gebruik moeten maken van de optie om een nieuw wachtwoord te genereren of aan te maken.

Bovenstaande gegevens worden verder nergens anders opgeslagen en ook niet voor andere doeleinden gebruikt. Wil je een reactie plaatsen, je abonneren op deze blog of deze blog met je WordPressprofiel gaan volgen, dan kan dat alleen als je de betreffende persoonsgegevens deelt.

  • Wanneer je een of beide van onze contactformulieren invult, zijn volgende persoonsgegevens noodzakelijk: je (schuil)naam, je e-mailadres en je bericht. Deze zijn nodig nodig zodat KS V-S en JP je terug kan contacteren.
  • Wanneer je KS V-S en JP contacteert via het contactformulieren voor meer informatie over de aangeboden producten en/of diensten, persoonlijk advies of persoonlijke begeleiding, en je verstrekt daarbij geheel vrijwillig bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens in verband met gezondheid en welzijn, verwerken KS V-S en JP deze informatie en gegevens discreet en respectvol en gaat hier zorgzaam mee om.

KS V-S en JP verwerkt jouw persoonsgegevens dus voor de volgende doelen:
– Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om de dienstverlening uit te kunnen voeren
– Je te informeren over wijzigingen van hun diensten en producten
– Om goederen en diensten bij je af te leveren
– Om hun site te kunnen optimaliseren (statistieken)

Door de gegevens aan KS V-S en JP te verstrekken geef je hen toestemming om de gegevens voor bovengenoemde doeleinden te gebruiken. Je kan je ten alle tijden afmelden voor de WordPress e-mailberichten en ook voor je WordPress abonnement op deze site.

Toestemming: De betrokkene heeft toestemmingen gegeven voor de verwerking van zijn persoonsgegevens voor een of meer specifieke doeleinden.

Gerechtvaardigd belang: De verwerking is noodzakelijk voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen van de verwerkingsverantwoordelijke of van een derde, behalve wanneer de belangen of de grondrechten en de fundamentele vrijheden van de betrokkenen die tot bescherming van persoonsgegevens nopen, zwaarder wegen dan die belangen, met name wanneer de betrokkene een kind is.

Geautomatiseerde besluitvorming

KS V-S en JP nemen niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van KS V-S en JP) tussen zit.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

KS V-S en JP bewaren je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

Reacties op deze blog: zolang de betreffende reactie op deze blog staat, blijven de persoonsgegevens die hiervoor werden verzameld in het systeem van WordPress. Hier hebben KS V-S en JP geen enkele invloed op.

Correspondentie met KS V-S en JP via een (of beide) van de contactformulieren: de verstrekte persoonsgegevens blijven tot 1 jaar na de laatste correspondentie van de contactverzoeker in hun inbox. Indien de contactverzoeker na 1 jaar geen nieuw contact heeft gelegd met hen, zullen KS V-S en JP alle correspondentie met deze persoon verwijderen uit de inbox. KS V-S en JP vinden een persoonlijke aanpak belangrijk en houden graag contact met hun bezoekers/lezers/fans/klanten… die hun hebben gecontacteerd. Om de beste service en een persoonlijke aanpak te kunnen garanderen, is het noodzakelijk om eerdere correspondentie en informatie te bewaren. Zo worden onnodige herhaling van feiten en dus tijd- en energieverspilling, alsook frustraties vermeden. Indien de contactverzoeker reeds 1 jaar niet meer van zich heeft laten horen, gaan KS V-S en JP er vanuit dat er geen interesse meer is in contact, advies, informatie en dergelijke en is de verwijdering van de eerder verstrekte persoonsgegevens dan ook logisch.

Delen van persoonsgegevens met derden

KS V-S en JP verstrekken uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van haar overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. M.a.w.: KS V-S en JP delen en verkopen geen enkele persoonsgegevens aan derden, tenzij de wet hen in een bepaalde situatie verplicht om deze te delen.

Cookiebeleid

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze website kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc. Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht.

Deze websites kunnen gegevens over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

KS V-S en JP gebruiken functionele, analytische en tracking cookies via de plugins op deze site. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. KS V-S en JP gebruiken cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Hieronder is de lijst van de plugins die cookies verzamelen:

WordPress

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je een account hebt en je logt in op deze website, slaan we een tijdelijk cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Dit cookie bevat geen persoonlijke data en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden de login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en bevat enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt. Deze cookie is na een dag verlopen.

Jetpack (Automattic)

Jetpack plaatst cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat KS V-S en JP kunnen zien welke pagina’s worden bekeken, hoeveel keer dat gebeurt, vanuit welk land, vanaf welke pagina of platform de lezer op deze site terecht is gekomen, met welke zoekopdracht(en) en op welke links van deze blog wordt geklikt. Geen enkele van deze gegevens worden aan elkaar gekoppeld en kunnen niet herleid worden naar een specifiek persoon.

Jetpack en Akismet Anti-Spam (Automattic) behoeden deze blog van spam en brute-force aanvallen.

Jetpack zorgt voor de like- en social media deelknoppen. Bekijk Jetpack’s privacy policy en die van de betreffende social media platforms (zie hierboven).

Hubspot

Hubspot zet via JavaScript en pixel op deze site ivm het pop-up venster. Met deze pixel kan Hubspot controleren of een bezoeker de pop-up al heeft gezien of niet. Indien al wel, zorgt Hubspot ervoor dat deze bezoeker de pop-up ten vroegste pas een dag later weer te zien krijgt.

Strong Testimonials

Om mensen de gelegenheid te geven om reviews over onze diensten en/of producten achter te laten op deze website, gebruiken we de plugin Strong Testimonials. Standaard

  1. vergaart deze geen enkele gebruikers- en/of bezoekersdata
  2. zendt deze geen enkele data naar andere servers
  3. fungeert deze niet als dienst
  4. sluit deze geen content in
  5. past deze het reactieformulier op geen enkele manier aan

De plugin voorkomt ook dat e-mailadressen worden weergegeven in de getuigenissen op de front-end.

Deze plugin verschaft echter functies die privédata kunnen behelzen:

  • Als je het reviewformulier gebruikt, dan zal al de data die via dat formulier worden verzameld in onze database komen.
  • Wij krijgen een melding via e-mail wanneer er een nieuwe review werd ingezonden. De data die via het formulier werd verzameld kan in die meldingsmail zitten.
  • De plugin maakt verbinding met hun website via een API call (https://strongtestimonials/wp-json/mt/v1/get-all-extensions) om een lijst van beschikbare extenties te verzoeken. De plugin zendt geen enkele data, noch verzamelt informatie vanuit het verzoek.
Cookie policies van sociale mediaplatformen
Cookie policies van andere partijen
Hoelang we uw data bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die zich registreren op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (enkel de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Beheerders van de website kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Cookie consent

Bij jouw eerste bezoek aan EMOA’s website hebben KS V-S en JP je al geïnformeerd over deze cookies en heeft ze je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Indien je niet weet hoe je dit moet doen, kan je altijd de help-functie van je browser raadplegen.

Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Op deze blog staan ook links naar andere, externe websites. Als je op zo’n link klikt, ga je naar een andere website dan ensouledmind.eu/. Deze andere websites maken mogelijks ook gebruik van cookies. Gelieve dan naar de cookie- en/of privacyverklaring te gaan van de betreffende website.

Hou deze blog mee advertentievrij

Deze website is zelfgehost, wat wil zeggen dat er geen cookies, noch advertenties geplaatst worden door adverteerders. Deze site is en blijft reclamevrij. Als u deze site apprecieert en graag iets terug wil doen voor wat ik heb gedeeld, kunt u een kleine donatie geven. Zo helpt u ons deze site reclamevrij te houden. U kunt uw donatie storten op het rekeningnummer BEXX XXXX XXXX XXXX (vraag hier naar de nummer) naar ‘EMOA’ met als mededeling (heel belangrijk!) ‘Donatie reclamevrijhouden en onderhoud website EMOA’. Niets meer, niets minder.

Wilt u graag toch een persoonlijke boodschap erbij voegen, kunt u ons altijd een persoonlijk mailtje sturen via het contactformulier of via info[at]ensouledmind.eu

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Als je een account hebt op deze website of je hebt reacties geplaatst, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons hebt gegeven. Je kan ook verzoeken dat we deze persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligingsdoeleinden.

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door KS V-S en JP en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij hen een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die zij van jou beschiken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar jessiepittoors[at]outlook.com.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen KS V-S en JP jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) / Rijksregisternummer zwart. Dit ter bescherming van je privacy. KS V-S en JP reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek.

KS V-S en JP willen je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

KS V-S en JP nemen de bescherming van jouw gegevens serieus en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met KS V-S en JP via het algemeen contactformulier.

Het is niet omdat er hier mogelijks spel- en typefouten in deze tekst staan, dat deze tekst ongeldig is.